Monday, May 9, 2011

Taevaskoja

Dinsdagavond, de telefoon gaat... "Kun je de deur even opendoen?". Felix! Wat een verrassing, hij kwam maar zo even op bezoek! We hebben er een hele fijne week van gemaakt.

Zaterdag zijn we naar Taevaskoja geweest. De Estse natuur heeft iets mysterieus. Na een uurtje in de bus gezeten te hebben en een aantal ooievaars gespot te hebben kwamen we aan in het kleine dorpje met een stuk of 15 huizen. Een typisch Ests plaatsje dus. Esten hebben het niet zo op grote woonwijken. Het was even zoeken, maar na het volgen van een lang bospad vol omgevallen bomen als obstakels genoten we van rood-gele rotsen, grote keien, een prachtig riviertje en een fijn geurend bos om ons heen. Druk was het niet; we hebben alleen een paar vissers gespot en, niet te vergeten, twee ijsvogels! Het was heerlijk om even rustig door de natuur rond te lopen.


Het schijnt dat dit het beekje van de eeuwige jeugd is. Door je gezicht met dit water te wassen blijf je altijd jong... zeggen ze.Onderweg heb ik hier en daar nog wat hoopjes sneeuw kunnen spotten, en dat terwijl het al bijna midden mei is! Gelukkig had ik mijn winterjas bij me; het was af en toe nog best fris.