Wednesday, September 9, 2009

Crimineel Riga

Toen Stevany en ik vandaag terug kwamen van school besloten we een halte eerder uit te stappen om naar de "Maxima" te gaan, een supermarkt in het centrum van Riga. De tram stopte op een platform midden tussen twee wegen, en we moesten door een tunneltje om echt de stad in te komen. Het is een redelijk lange, duistere tunnel. Vorig weekend ben ik er samen met Matt en Martins al doorheen gelopen, en dat terwijl het toen midden in de nacht was. Toen was het al vrij spookachtig, en Matt waagde liever zijn leven door over straat te lopen, dan om daadwerkelijk door dat tunneltje te gaan. Nou, vandaag, op een klaarlichte zonnige dag zag ik er niet veel kwaads in om op deze manier de stad in te komen. Helaas werden Stevany en ik getuige van een brute beroving. Net toen we de trap naar beneden namen flitsten er een paar jongens voorbij die het gemunt hadden op een andere jongeman. Deze werd met geweld op de grond gedrukt en meerdere malen in zijn buik en op zijn hoofd getrapt. Uiteindelijk gingen een aantal gasten er vandoor met zijn portemonnee. Stevany en ik zijn maar snel weer het perron opgelopen, en toen de tunnel weer volstroomde met mensen hebben we vliegensvlug de ondergrondse oversteek gewaagd. Daar gaan we dus niet nog een keer door heen!

1 comment:

  1. Jeetje, zo zie je maar dat vooroordelen niet helemaal niet voor niets zijn...... Maar ja, loop eens door A'dam. Dat is op sommige plaatsen ook niet fijn!
    Ik lees dat je er erg zwaar heb zo in het begin. Veel nieuwe mensen, indrukken, de taal en andere gebruiken/gewoontes. Dat is best pittig. Maar gelukkig is er die drentse nuchterheid nog :) ! En voor je het weet ga je met een rugzak aan ervaringen en een glimlach op je gezicht weer huiswaarts.

    Groetjes Petra

    13 september 2009 13:32

    ReplyDelete