Saturday, August 22, 2009

Dagje Jurmala

Gisteren zijn Mathias en ik naar Jurmala geweest; een van de meest toeristische plekjes van Letland. Het leek ons leuk om met de trein te gaan en betaalden slechts 3,80 Lat voor twee personen, retour. Vanuit de trein zagen we veel terug uit de oude Sovjet tijd, en er liepen wonderbaarlijk veel mensen rond te struinen in de bossen.


Latvian train
Dit is een Letse trein. Het kost heel wat moeite om in te stappen, omdat het spoor niet bepaald laag ligt (zoals in Nederland) en de trein zelf ook behoorlijk hoog is. Ik denk niet dat mensen hier in een rolstoel met de trein kunnen reizen.
Concrete Housing Latvia
Hier kwam maar geen einde aan! Dit is typisch een buurt waar je 's avonds niet alleen rond moet gaan lopen.
Nienke in de trein in Letland
In de trein
Drunk Latvians
Let vooral even op het tafereel op de achtergrond. Deze man was rond 13.00 uur al zo ontzettend dronken dat zijn vrienden hem niet meer mee naar huis konden krijgen.
Jurmala
In Jurmala vind je bijna alleen maar houten huizen; heel mooi! Deze viel op door de Griekse elementen bij de ingang.
Jurmala
Een Pipi Langkous-achtig huisje
Jurmala turtle
Nja, the Jurmala turtle!
Jurmala beach
Een eigenwijze kraai
Jurmala
En nog een houten kasteeltje...
Majori Train Station
Station Majori en een primitieve oversteek
Tot zover de fotoreportage! Het was een leuke dag en hoewel het slechts 23 graden was hebben we tóch nog even in de Baltische Zee gezwommen, brrr. Bij terugkomst maakten we snel nog even twee pan-pizzas, hmm! Wat later op de avond hebben we trouwens nog twee jongens uit Australië ontmoet, en... het bleef nog lang onrustig in Green Apple!

No comments:

Post a Comment